12 helppoa vinkkiä Netvisorin käyttöön

Netvisor on helppokäyttöinen ja nykyaikainen taloushallinnon ohjelmisto. Keräsimme sinulle 12 vinkkiä tehostaaksesi Netvisorin käyttöä entisestään. Ole hyvä!

1. Netvisor ID

Kirjaudu näppärästi ja nopeasti Netvisoriin Netvisor ID:n avulla. Pankkien tunnuslukulistoihin verrattuna Netvisor ID on selvästi helpompi ja näppärämpi tapa kirjautumiseen! Myös ulkomaiset käyttäjät, joilla ei ole mahdollisuutta suomalaisiin tunnisteisiin tai mobiilivarmenteisiin, voivat kirjautua Netvisor ID:n avulla. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi App Storesta tai Play-kaupasta!

Katso tarkemmat ohjeet Netvisor ID:n käyttöönottoon täältä!

2. Ostolaskujen hyväksyntä mobiilisovelluksella

Visma Manager -sovelluksen avulla voit asiatarkastaa, hyväksyä sekä maksaa ostolaskujasi mobiilisti! Tarvitset edellä mainitun Netvisor ID -sovelluksen, jotta pääset kirjautumaan Visma Manageriin.

Tutustu tarkemmin Visma Managerin käyttöön artikkeliimme ”Netvisor-ostolaskujen käsittely mobiilisovelluksella” avulla!

3. Sijaisen asettaminen loman ajaksi ostolaskujen hyväksyntään

Lomalla pitäisi pystyä rentoutumaan palaamatta jatkuvasti töiden pariin. Jos siis olet siinä onnellisessa asemassa, että joku voi sijaistaa sinua ja asiatarkastaa tai hyväksyä sinulle kohdistettuja ostolaskuja, on tämä toiminto juuri sinua varten.

Ole yhteydessä Valjaan yhteyshenkilöösi, mikäli haluat sijaistoiminnon käyttöön, niin katsotaan yhdessä asetukset kuntoon!

4. Sopimuslaskutus

Sopimuslaskutus-työkalun avulla voit laskuttaa sopimuksiin perustuvia veloituksia täysin automatisoidusti. Esimerkiksi siivousliike voi laskuttaa kiinteät kuukausisopimukset tai ehkäpä laskutat ohjelmistolisenssejä 3 kuukauden jaksoissa. Vuokralaskutus hoituu myös näppärästi sopimuslaskutuksen avulla. Säästät aikaa ja vaivaa, sillä kun olet luonut sopimuslaskupohjan, hoitaa Netvisor laskujen muodostamisen automaattisesti puolestasi haluamanasi ajankohtana jopa aina laskujen lähettämiseen asti!

Työkalun avulla luodaan sopimuslaskutukseen korit palveluille, joita haluat laskuttaa. Ensin lisäät koriin tuotteet, jota laskutat. Esimerkkinä ohjelmistolisenssi 149 € / kk ja valitset laskutusjakson 3 kuukauden välein. Tämän jälkeen lisäät vielä koriin asiakkaat, joille haluat laskun muodostuvan. Asetuksista voit valita päivän, jolloin laskut muodostuvat sekä päivän, jolloin laskut lähtevät asiakkaille ja mitä maksuehtoa laskuilla käytetään. Tämän jälkeen sinun täytyy siis ainoastaan seurata, että asiakkaat maksavat laskunsa ajoissa!

Tutustu tarkemmin sopimuslaskutus-työkaluun Netvisorin ohjeissa.

5. Muistutuskulujen lisääminen maksumuistutukselle ja korkolaskujen muodostaminen

Avoimet myyntilaskut -näkymästä lähetettyihin maksumuistutuksiin ei tule mukaan muistutuskulua automaattisesti. Mikäli haluat lisätä muistutuskulun laskulle, käytä tällöin myyntilaskujen perintä -näkymää.

Myöskään viivästyskorot eivät nouse automaattisesti maksumuistutuksille. Viivästyskorot sinun tulee laskuttaa erikseen erillisellä korkolaskujen muodostus-työkalulla.

Netvisoriin on myös integroitu perintätoimiston Visma Financial Solutions Oy:n palvelu. Kytkentä voidaan tehdä Netvisor Storen kautta. Palvelun aktivoimisen jälkeen voit lähettää laskuja perittäväksi suoraan avoimet myyntilaskut-näkymästä.

6. Laskentakohteiden hyödyntäminen

Laskentakohteiden (kutsutaan myös kustannuspaikoiksi tai dimensioiksi) avulla voit seurata esimerkiksi Business Finland -projektien kulujen toteumaa. Toinen yleinen tapa käyttää laskentakohteita on seurata yrityksen eri liiketoiminta-alueiden kannattavuutta ja kulurakennetta.

Voit asettaa asiakkaideen ja toimittajien taakse suoraan oletuslaskentakohteet. Tällöin Netvisor asettaa ne muodostuville ja saapuville laskuille suoraan ilman manuaalista käsityötä. Netvisorista saat ajettua ulos luonnollisesti myös erilaisia laskentakohde-raportteja!

7. Eazybreak työsuhde-edut

Eazybreakin avulla otat työsuhde-edut helposti käyttöön itsellesi ja henkilöstöllesi. Eazybreakin saat käyttöön Netvisor Storen kautta.

Tutustu palveluun tarkemmin blogikirjoituksissamme Lounasetu ja ravintoetu ja Eazybreak työsuhde-edut!

8. Pikalinkit kirjanpidon raportteihin

Tuntuuko työläältä ja turhalta täyttää aina hakuehdot ensin, ennen kuin haet saman raportin uudestaan ja uudestaan? Tämän voit välttää luomalla Netvisorin etusivulle pikalinkit raportteihin, joita tarkastelet säännöllisesti! Kun olet asettanut hakuehdot haluamallesi raportille, on raportin hakuehtojen alla uusi laatikko, jonka avulla voit tallentaa raporttisi pikalinkiksi. Helppoa!

9. Automaatiosääntöjen asettaminen ostolaskuille

Ostolaskujen käsittelyyn voi ja kannattaa asettaa sääntöjä, joiden avulla laskujen käsittelyä voi automatisoida. Automatisoitu laskujen käsittely sopii erityisen hyvin kuluille, jotka toistuvat kuukausittain suunnilleen samanlaisina. Hyvä esimerkki tästä on puhelinlasku. Voit asettaa automaatiosäännön koskemaan vaikkapa DNA Oyj:n laskuja, jotka ovat loppusummaltaan 150-190 €. Mikäli Netvisoriin saapuu näillä ehdoilla lasku, tiliöi ohjelma laskun automaattisesti ja näin vältytään manuaaliselta turhalta työltä.

10. Kassavirtaennuste-työkalu

Netvisorin kassavirtaennuste-työkalu sopii hyvin muutamien seuraavien viikkojen kassavirran ennustamiseen. Toiminto löytyy kaikilta yrityksiltä, joilla on ostoreskontra käytössä. Tutustu tarkemmin Netvisorin kassavirtatyökaluun täällä.

11. Työajanseuranta Netvisorissa

Netvisorin uudessa hinnoittelumallissa palkanlaskennan veloitukseen on yhdistetty työajanseuranta. Työkalu sopii parhaiten yksinkertaisiin työajan seurannan tarpeisiin, kuten vaikkapa säännöllisen toimistotyöajan seurantaan! Toinen hyvä käyttökohde Netvisorin työajanseuranta-työkalulle on esimerkiksi Business Finland-projektien tuntiseuranta.

12. Netvisor-sovellus

Sovelluskaupoista ladattavalla Netvisor-sovelluksella näet helposti myyntilaskujen tilanteen, liikevaihdon, erilaisia tunnuslukuja yrityksesi talouteen liittyen sekä pankkitilien saldon. Sovelluksella on myös mahdollista merkitä työtunteja, mikäli työaikaseurantaa ylläpidetään Netvisorissa.

Valjas - Netvisor

Etu uudelle yritykselle

Tarjoamme uusille yrityksille Netvisor Professional -paketin vuodeksi käyttöön veloituksetta!