Valjas ja tarinamme

Valjas on uuden ajan taloushallinnon asiantuntijayritys ja moderni tilitoimisto. Kehitämme asiakkaidemme taloushallintoa ja -johtamista. Olemme itsekin kasvuyritys!

Valjas tiivistetysti

  • Olemme täysin digitaalinen ja teknisesti osaava.
  • Keskitymme palvelemaan asiantuntijayrityksiä.
  • Käytämme markkinoiden tehokkaimpia työkaluja.
  • Kiinteä ja selkeä hinnoittelu: Asiakkaana tiedät, mistä maksat.
  • Toimistomme sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Helsingin ytimessä.

Valjaan tarina

Kirjoittanut toimitusjohtaja Pasi Tasanen.

Kirjanpito oli aluksi sivuhomma

Perustin ensimmäisen yritykseni ylioppilaskirjoitusten lukulomalla vuonna 2001. Yritys harjoitti dvd-elokuvien verkkokauppaa. Päätin opetella kirjanpidon tekemisen ja hoitaa yritykseni kirjanpidon itse. Koin kirjanpidon opettelemisen mielenkiintoiseksi.

Aikaa kului arviolta vuoden verran, kun kaverini kysyi, voisinko hoitaa hänenkin kirjanpidon. Vastasin haasteeseen ja aloitin tilitoimiston toiminnan. Asiakkaita rupesi tulemaan vähitellen kaveripiiristä, mutta toiminta oli vuosia sivutoimista.


Tilitoimisto Valjas

Ensimmäinen yritys ei onnistunut

Verkkokauppabisneksestä ei tullut menestystä ja lopetin sen muutamien vuosien päästä. Opin paljon monenlaista, josta on ollut hyötyä myöhemmin.

Ensimmäisen osakeyhtiöni perustin vuonna 2004. Tein yrityksen kautta monenlaisia hanttihommia ja sivutoimisesti harjoitin liiketoimintaa myös tilitoimistona.

Iltahommista päivätyöksi

Kesällä 2006 pari tuttavaani perusti Biisoni Oy:n. Henkilöstövuokraus- ja rekrytointiliiketoimintaa lähdettiin harjoittamaan aivan nollista. Minut pyydettiin mukaan hoitamaan yrityksen taloutta ulkoistettuna talouspäälllikkönä.

Toiminta lähti hyvin käyntiin ja muutaman kuukauden päästä oli selvää, että tekemistä on kokopäiväisesti. Siirryin Biisonin palkkalistoille ja ostin osuuden yrityksestä. Jatkoin tilitoimiston liiketoimintaa sivutoimisesti iltahommina.

Jossain kohtaa asiakkaita rupesi olemaan liikaa iltatöiksi ja myin tilitoimiston asiakkuudet Biisonille. Taloushallinnon tiimi hoiti oman konsernin asiat ja ulkoisia asiakkaita.

Matkan varrella tuli hyvin tutuksi mm. työehtosopimusten maailma ja palkkahallinto. Seuraavan yhdeksän vuoden aikana kasvatimme Biisonista kuuden yhtiön konsernin. Teimme muutaman yrityskaupan ja perustimme uusia toimipisteitä. Liikevaihto kasvoi yli 7 miljoonan euron ja työllistimme päivittäin 250 vuokratyöntekijää.

Valjas perustetaan

Kesällä 2014 syntyi idea Valjaan perustamisesta Lari ja Iiro Christensenin kanssa. Lari oli myös yhtiökumppanini Biisonissa.

Perustimme Valjaan tammikuussa 2015. Ostimme Biisonilta tilitoimistoasiakkuudet ja rupesimme kasvattamaan Valjaan toimintaa. Myin osuuteni Biisonista pois ja keskityin täysin Valjaan liiketoimintaan. Larille ja Iirolle avautui matkan varrella mahdollisuus Valjaan ulkopuolelta, josta ei kannattanut kieltäytyä ja he siirtyivät muihin tehtäviin.

Nykypäivä

Tilitoimistoala on mielenkiintoisessa vaiheessa. Automaatio muuttaa toimintatapoja ja tehostaa tekemistä. Tänään käsittelemme vielä paljon taloushallinnon rutiineja ihmisvoimin, tulevaisuudessa automaatio ja tekoäly tekee osan näistä töistä.

Peruutuspeiliin katsovasta menneisyyden tallentamisesta ei olla enää valmiita maksamaan. Numeroiden tulkinta ja neuvonta ovat edelleen tehtäviä, joihin tarvitaan ihmisiä. Yrittäjän kokemus ja näkemys on myös sellaista, mitä pystyn asiakkaillemme jakamaan.

Olemme tiimimme kanssa päässeet todistamaan hienoja asiakkaidemme kasvutarinoita.

Myynti ja kysymykset palveluista

Sähköposti:
[email protected]

Puhelin:
046 923 0449, Pasi Tasanen, toimitusjohtaja

Suora kalenterivaraus:
Varaa aika Pasin kalenterista tarpeiden kartoitusta varten.

Lähetä viesti