Valjas @ Yritys

Valjas on uuden ajan taloushallinnon asiantuntijayritys ja moderni tilitoimisto. Kehitämme asiakkaidemme taloushallintoa ja -johtamista.

Mekin olemme kasvuyritys. Vuonna 2019 kasvoimme hallitusti ja liikevaihtomme oli 1,2 Meuroa

  • Olemme täysin digitaalinen tilitoimisto.
  • Toimipaikkamme sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Helsingin Kampissa.
  • Markkinoiden tehokkaimmat työkalut käytössä Netvisor ja Procountor.
  • Kiinteä ja selkeä hinnoittelu – tiedät, mistä maksat

Valjaan Tarina

Kirjanpito oli aluksi sivuhomma

Perustin ensimmäisen yritykseni ylioppilaskirjoitusten lukulomalla vuonna 2001. Yritys harjoitti dvd-elokuvien verkkokauppaa. Päätin opetella kirjanpidon tekemisen ja hoitaa yritykseni kirjanpidon itse.

Koin kirjanpidon opettelemisen mielenkiintoiseksi. Aikaa kului varmaan noin vuoden verran, kun kaverini kysyi, että voitko hoitaa hänenkin kirjanpidon. Vastasin haasteeseen ja aloitin tilitoimiston toiminnan. Asiakkaita rupesi tulemaan vähitellen kaveripiiristä, mutta tilitoimisto toiminta oli vuosia sivutoimista.

Ensimmäinen yritys ei onnistunut

Verkkokauppa bisneksestä ei tullut menestystä ja lopetin sen muutamien vuosien päästä. Opin paljon monenlaista, joista on ollut hyötyä myöhemmin.

Ensimmäisen osakeyhtiöni perustin vuonna 2004. Tein yrityksen kautta monenlaisia hanttihommia ja sivutoimisesti harjoitin tilitoimisto liiketoimintaa.

Iltahommista päivätyöksi

Kesällä 2006 pari tuttavaani perusti Biisoni Oy:n. Henkilöstövuokraus- ja rekrytointiliiketoimintaa lähdettiin harjoittamaan aivan nollista. Minut pyydettiin mukaan hoitamaan yrityksen taloutta ulkoistettuna talouspäälllikkönä.

Toiminta lähti hyvin käyntiin ja muutaman kuukauden päästä oli selvää, että tekemistä on kokopäiväisesti. Siirryin Biisonin palkkalistoille ja ostin osuuden yrityksestä. Jatkoin tilitoimisto liiketoimintaa sivutoimisesti iltahommina.

Jossain kohtaa asiakkaita rupesi olemaan liikaa iltatöiksi ja myin tilitoimiston asiakkuudet Biisonille. Taloushallinnon tiimi hoiti oman konsernin asiat ja ulkoisia asiakkaita.

Matkan varrella tuli hyvin tutuksi mm. työehtosopimusten maailma ja palkkahallinto. Seuraavan yhdeksän vuoden aikana kasvatimme Biisonista kuuden yhtiön konsernin, tekemällä muutaman yrityskaupan ja perustamalla uusia toimipisteitä. Liikevaihto kasvoi yli 7 miljoonan euron ja työllistimme päivittäin 250 vuokratyöntekijää.

Valjas perustetaan

Kesällä 2014 syntyi idea Valjaan perustamisesta Lari ja Iiro Christensenin kanssa. Lari oli myös yhtiökumppanini Biisonissa.

Perustimme Valjaan tammikuussa 2015. Ostimme Biisonilta tilitoimistoasiakkuudet ja rupesimme kasvattamaan Valjaan toimintaa. Myin osuuteni Biisonista pois ja keskityin täysin Valjaan liiketoimintaan. Larille ja Iirolle avautui matkan varrella mahdollisuus Valjaan ulkopuolelta, josta ei kannattanut kieltäytyä ja he siirtyivät muihin tehtäviin.

Valjas rekrytointi

Nykypäivä

Tilitoimistoala on mielenkiintoisessa vaiheessa. Automaatio muuttaa toimintatapoja ja tehostaa tekemistä. Tänään käsittelemme vielä paljon taloushallinnon rutiineja ihmisvoimin, tulevaisuudessa automaatio ja tekoäly tekee osan näistä töistä.

Peruutuspeiliin katsovasta menneisyyden tallentamisesta ei olla enää valmiita maksamaan. Numeroiden tulkinta ja neuvonta ovat edelleen tehtäviä, joihin tarvitaan ihmisiä. Yrittäjän kokemus ja näkemys on myös sellaista, mitä pystyn asiakkaillemme jakamaan.

Helsingissä 20.1.2020
Pasi Tasanen
Yrittäjä, Toimitusjohtaja

Ota yhteyttä

Palveluistamme sanottua

Valjaan controllerin vastuulla on Suomen yhtiöidemme koko taloushallinto ja sisäinen raportointi. Controllerin tukena on yksi heidän partnereistaan. Saamme asiantuntevaa palvelua yhden luukun periaatteella. Suosittelen.

FinnAust Mining Finland OyUrpo, AIM-listatun malminetsintäyhtiön maajohtaja

Valjas on toiminut taloushallinnon tukipilarina yrityksen perustamisesta saakka. Asiantuntemus on ykkösluokkaa ja palvelu niin henkilökohtaista, että välillä unohdan, että Valjaalla on muitakin asiakkaita.

Valjaan myötä Finsurancen taloushallinto pyörii paperittomasti. Sähköisyys ei toki ole poistanut kasvokkain käytäviä tapaamisia. Luotettavan kumppanin kanssa on hyvä jatkaa oman liiketoiminnan kehittämistä ja kasvattamista.

Finsurance OyHermanni, yrittäjä

Aikana ennen Valjasta manuaalinen kirjanpito oli turhauttavaa ja vei paljon aikaa tuottavalta työltä. Valjaan asiantuntijakumppanuuden myötä taloushallinto digitalisoitui kerta heitolla. Päivittäisessä käytössä ovatkin niin Procountor kuin Bezala-kuittiskanneri, ja kuittirumba jäi historiaan.

Arvostamme Valjaalla samaa mentaliteettiä kuin meillä itsellämmekin on: uudet, toimintaa tehostavat asiat tuodaan nopeasti asiakkaiden ulottuville. Yksinkertaisuus on tehokasta.

Kauas Creative OyOlli, yrittäjä

BLOGI

03/06/2021 in Rekrytointi

Kirjanpitäjän palkka

Kirjanpitäjän palkka. Minkä verran sitä maksetaan? Mitkä asiat vaikuttavat palkkauksen kehittymiseen? Kannattaako esimerkiksi KLT-tutkinnon suorittaminen? Palkkaan voi vaikuttaa myös esimerkiksi työnantajan sijainti, koulutusaste, toimiala ja työkokemus. Lähtöpalkka kirjanpitäjälle Lähtöpalkka pääkaupunkiseudulla…
Lue lisää
26/05/2021 in Rekrytointi

18 erinomaista syytä tulla töihin Valjaalle!

Usein lupaukset avoimien työpaikkojen ilmoituksissa ovat pelkkää sanahelinää ja korulauseita. Valjaalla pystymme aidosti lunastamaan seuraavat lupaukset. Pidämme tärkeänä, että myös sinä harmaana maanantai-aamunakin on mukava fiilis tulla töihin! Reilun vuoden…
Lue lisää
11/05/2021 in Kirjanpito, Verotus, Yleinen

Verkkokaupan ALV-uudistus kuluttajakauppaan

Kansainvälisen kuluttajakaupan arvonlisäverotukseen on tulossa muutoksia 1.7.2021 alkaen. Muutos koskettaa EU-maiden rajat ylittävää kaupankäyntiä kuluttajille. Mikä muuttuu? Nykyinen arvonlisäveron erityisjärjestelmä eli Mini One Stop Shop (MOSS) laajenee One Stop Shop…
Lue lisää
22/04/2021 in Rekrytointi, Yleinen

Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen

Oletko saanut yritystoiminnan rullaamaan mukavasti ja yrityksesi on kasvanut jo ulos lapsenkengistään? Illat ja viikonloput täyttyvät työnteosta ja yrityksen asiat vierailevat jo unissasikin? Et enää ehkä itse ehdi huolehtia kaikesta,…
Lue lisää