Valjas @ Yritys

Valjas on uuden ajan taloushallinnon asiantuntijayritys ja moderni tilitoimisto. Kehitämme asiakkaidemme taloushallintoa ja -johtamista.

Mekin olemme kasvuyritys. Vuonna 2019 kasvoimme hallitusti ja liikevaihtomme oli 1,2 Meuroa

  • Olemme täysin digitaalinen tilitoimisto.
  • Toimipaikkamme sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Helsingin Kampissa.
  • Markkinoiden tehokkaimmat työkalut käytössä Netvisor ja Procountor.
  • Kiinteä ja selkeä hinnoittelu – tiedät, mistä maksat

Valjaan Tarina

Perustin ensimmäisen yritykseni ylioppilaskirjoitusten lukulomalla vuonna 2001. Yritys harjoitti dvd-elokuvien verkkokauppaa. Päätin opetella kirjanpidon tekemisen ja hoitaa yritykseni kirjanpidon itse. Koin kirjanpidon opettelemisen mielenkiintoiseksi. Aikaa kului varmaan noin vuoden verran, kun kaverini kysyi, että voitko hoitaa hänenkin kirjanpidon. Vastasin haasteeseen ja aloitin tilitoimiston toiminnan. Asiakkaita rupesi tulemaan vähitellen kaveripiiristä, mutta tilitoimisto toiminta oli vuosia sivutoimista.

Verkkokauppa bisneksestä ei tullut menestystä ja lopetin sen muutamien vuosien päästä. Opin paljon monenlaista, joista on ollut hyötyä myöhemmin. Ensimmäisen osakeyhtiöni perustin vuonna 2004. Tein yrityksen kautta monenlaisia hanttihommia ja sivutoimisesti harjoitin tilitoimisto liiketoimintaa.

Kesällä 2006 pari tuttavaani perusti Biisoni Oy:n. Henkilöstövuokraus ja rekrytointi liiketoimintaa lähdettiin harjoittamaan aivan nollista liikkeelle. Minut pyydettiin mukaan hoitamaan yrityksen taloutta ulkoistettuna talouspäälllikkönä. Toiminta lähti hyvin käyntiin ja muutaman kuukauden päästä oli selvää, että tekemistä on kokopäiväisesti. Siirryin Biisonin palkkalistoille ja ostin osuuden yrityksestä. Jatkoin tilitoimisto liiketoimintaa sivutoimisesti iltahommina. Jossain kohtaa asiakkaita rupesi olemaan liikaa iltatöiksi ja myin tilitoimiston asiakkuudet Biisonille. Taloushallinnon tiimi hoiti oman konsernin asiat ja ulkoisia asiakkaita.

Matkan varrella tuli hyvin tutuksi mm. työehtosopimusten maailma ja palkkahallinto. Seuraavan yhdeksän vuoden aikana kasvatimme Biisonista kuuden yhtiön konsernin, tekemällä muutaman yrityskaupan ja perustamalla uusia toimipisteitä. Liikevaihto kasvoi yli 7 miljoonan euron ja työllistimme päivittäin 250 vuokratyöntekijää.

Kesällä 2014 syntyi idea Valjaan perustamisesta Lari ja Iiro Christensenin kanssa. Lari oli myös yhtiökumppanini Biisonissa. Perustimme Valjaan tammikuussa 2015. Ostimme Biisonilta tilitoimistoasiakkuudet ja rupesimme kasvattamaan Valjaan toimintaa. Myin osuuteni Biisonista pois ja keskityin täysin Valjaan liiketoimintaan. Larille ja Iirolle avautui matkan varrella mahdollisuus Valjaan ulkopuolelta, josta ei kannattanut kieltäytyä ja he siirtyivät muihin tehtäviin.

Valjas rekrytointi

Tilitoimistoala on mielenkiintoisessa vaiheessa. Automaatio muuttaa toimintatapoja ja tehostaa tekemistä. Tänään käsittelemme vielä paljon taloushallinnon rutiineja ihmisvoimin, tulevaisuudessa automaatio ja tekoäly tekee osan näistä töistä. Peruutuspeiliin katsovasta menneisyyden tallentamisesta ei olla enää valmiita maksamaan. Numeroiden tulkinta ja neuvonta ovat edelleen tehtäviä, joihin tarvitaan ihmisiä. Yrittäjän kokemus ja näkemys on myös sellaista, mitä pystyn asiakkaillemme jakamaan.

Helsingissä 20.1.2020
Pasi Tasanen
Yrittäjä, Toimitusjohtaja

Ota yhteyttä

Palveluistamme sanottua

Valjaan controllerin vastuulla on Suomen yhtiöidemme koko taloushallinto ja sisäinen raportointi. Controllerin tukena on yksi heidän partnereistaan. Saamme asiantuntevaa palvelua yhden luukun periaatteella. Suosittelen.

FinnAust Mining Finland OyUrpo, AIM-listatun malminetsintäyhtiön maajohtaja

Valjas on toiminut taloushallinnon tukipilarina yrityksen perustamisesta saakka. Asiantuntemus on ykkösluokkaa ja palvelu niin henkilökohtaista, että välillä unohdan, että Valjaalla on muitakin asiakkaita.

Valjaan myötä Finsurancen taloushallinto pyörii paperittomasti. Sähköisyys ei toki ole poistanut kasvokkain käytäviä tapaamisia. Luotettavan kumppanin kanssa on hyvä jatkaa oman liiketoiminnan kehittämistä ja kasvattamista.

Finsurance OyHermanni, yrittäjä

Aikana ennen Valjasta manuaalinen kirjanpito oli turhauttavaa ja vei paljon aikaa tuottavalta työltä. Valjaan asiantuntijakumppanuuden myötä taloushallinto digitalisoitui kerta heitolla. Päivittäisessä käytössä ovatkin niin Procountor kuin Bezala-kuittiskanneri, ja kuittirumba jäi historiaan.

Arvostamme Valjaalla samaa mentaliteettiä kuin meillä itsellämmekin on: uudet, toimintaa tehostavat asiat tuodaan nopeasti asiakkaiden ulottuville. Yksinkertaisuus on tehokasta.

Kauas Creative OyOlli, yrittäjä

BLOGI

07/01/2021 in Yleinen

Verotuksen muutoksia 2021

Arvonlisäverollisuuden alarajaa korotetaan Alarajaa nostetaan 10 000 eurosta 15 000 euroon. Eli jos yrityksen liikevaihto on maksimissaan 15 000 euroa vuodessa, niin arvonlisäverollisten rekisteriin ei tarvitse ilmoittautua. Rekisteriin voi kuitenkin…
Lue lisää
31/12/2020 in Verotus

Brexitin vaikutukset verotukseen

Käsittelen tässä kirjoituksessa lyhyesti Brexitin vaikutuksista verotukseen yritysten näkökulmasta. Tavarakauppa Tavaroiden tuonti Britanniasta 1.1.2021 alkaen on maahantuontia. Kaikki Britannian ja EU:n välillä liikkuvat tavarat on tulliselvitettävä. Yrityksen maahantuodessa tavaroita täytyy…
Lue lisää
22/12/2020 in Yleinen

Yleinen kustannustuki

Yritysten yleisen kustannustuen toinen hakukierros on avautunut. Kustannustuen toinen hakukierros päättyy 26.2.2021. Edellytyksen tuen hakemiseen: Yrityksen päätoimiala kuuluu tuen piiriin. Yrityksen liikevaihto on laskenut yli 30 % vertailukauteen nähden. Yrityksellä…
Lue lisää
17/12/2020 in Verotus

Vuoden 2021 verovapaat matkakustannusten korvaukset ja luontoisedut

Verovapaisiin matkakustannusten korvauksiin tulee vuosittain pieniä muutoksia. Samoin luontoisetujen laskentaperusteisiin tulee vuosittain muutoksia. Verohallinto on julkaissut vuotuisen päätöksen verovapaista matkakustannusten korvauksista vuodelle 2021. Tässä on tiivistettynä yleisimmät. Verovapaat matkakustannusten korvaukset…
Lue lisää