Miten laadin matkalaskun Bezala-mobiilisovelluksella?

Kategoriat Ohjelmistot

Kuittien toimittaminen kirjanpitäjälle ei ole ikinä ollut helpompaa. Bezalan mobiilisovelluksella lähetät matka- ja kululaskut kirjanpitäjälle vaikka heti ostohetken jälkeen. Toivommekin, että kuitit ja maksetut laskut lisätään sovellukseen heti maksamisen jälkeen, jotta kirjanpito pysyy jatkuvasti ajan tasalla.

Kirjanpitäjä avaa sinulle tunnukset Bezalaan, jolloin saat sähköpostiin ohjeet salasanan luomiseen. Lisää ensimmäisellä kirjautumiskerralla tietoihin henkilökohtainen tilinumero kulukorvauksien maksamista varten. Kun matkalasku on siirretty kirjanpitoon, korvaus maksetaan tilillesi.

Kulukorvaukset mobiilisovelluksella

Aloita Bezalan käyttö lataamalla sovellus puhelimeesi Apple Storesta tai Google Play -sovelluskaupasta. Aloita kuittien kuvaaminen Lisää kuitti (Add receipt) -kohdasta. Kuvan ottamisen jälkeen avautuu kuvan mukainen näkymä, johon täytetään selite sekä maksutapa. Täytä lisäksi sopiva kulua kuvaava kululaji. Mikäli sopivaa ei löydy, valitse selvittelytili. Kirjanpitäjäsi valitsee tällöin sopivan kululajin. Lopuksi täytä hinta, ALV-prosentti ja tallenna. Erityisen tärkeää on valita maksutapa, sillä sen avulla kirjanpitäjä tietää onko kulu maksettu yrityksen tililtä vai henkilökohtaiselta tililtä. Huomioi, että mobiilisovelluksella ei ole mahdollista lisätä PDF-kuitteja.

Bezala
Mobiilisovelluksen aloitusnäyttö
Bezala
Kuitin lisääminen mobiilisovelluksella

Työnantaja voi maksaa verottomasti kilometrikorvauksia oman auton käytöstä. Korvauksen suuruus määritellään vuosittain Verohallinnon toimesta. Vuonna 2018 korvaus on 0,42€/km. Vuosittainen korvaus päivitetään automaattisesti Bezalaan. Kilometrikorvaukset syötetään Lisää km-korvaus (Add mileage) -kohdasta.

Päivärahaa voidaan maksaa kohtuullisesta ruokailu- ja muiden elinkustannusten lisäyksestä, joka aiheutuu työmatkasta. Olet edellytetty päivärahaan, kun matkakohde on yli 15 kilometrin päässä joko asunnoltasi tai työpaikaltasi. Lisäksi työmatkan kesto pitää olla vähintään kuusi tuntia. Jos työmatkaan sisältyy ilmainen tai työnantajan tarjoama ruokailu (kokopäiväraha/kaksi ateriaa, osapäiväraha/yksi ateria), kyseisen päivärahan suuruus puolittuu. Aloita päivärahojen syöttäminen Lisää päivärahahakemus (Add per diem) -kohdasta.

Bezalassa voit jakaa kulut osiin, lisäämällä @-merkin ja matkan nimen, esimerkiksi @Mikkeli. Tämä myös helpottaa, kun jälkeenpäin tarkastelet ja etsit jo lisättyjä kuitteja sekä korvauksia.

Bezala
Syötä työmatkan nimi ja syy, kilometrimäärä, reitti sekä kuljettaja
Bezala
Syötä työmatkan nimi ja syy, maa sekä matkan aloitus- ja loppupäivämäärä

Online-versio

Selainversiota käytetään lähes samalla tavalla kuin mobiiliversiota. Kulu lisätään oikeasta yläreunasta NEW EXPENSE. Vasemmasta yläreunasta avautuu valikko, jonka kautta pääset muokkaamaan henkilökohtaisia tietoja tai tarkastelemaan aikasemmin lähetettyjä kuitteja. Kirjaudu selainversioon: https://app.bezala.com/.

Bezalan selainversion näkymä
Bezalan selainversion näkymä

Miten välitän kuitteja sähköpostitse Bezalaan?

Bezalan selainversiosta löydät omien käyttäjätietojesi takaa henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen, johon voit välittää sähköpostista kuitteja. Voit myös automatisoida toistuvien kuittien toimittamisen Bezalaan asettamalla sähköpostiohjelmaan edelleenlähetyssäännön Bezalan sähköpostiosoitteeseen. Voit kysyä osoittetta myös Valjaan yhteyshenkilöltäsi.