Yrittäjä! Vältä näitä kolmea taloudellista virhettä.

Kategoriat Yleinen

Enemmän rahaa, paremmat elämäntavat, tai yksinkertaisesti se että koet pystyväsi tekemään parempaa tulosta kuin vanha työnantajasi. Nämä ovat asiakkaidemme yleisimmät syyt miksi he perustavat oman yrityksen. Vaikkakin liiketaidot voivat olla kohdallaan, taloudellinen tuntemus voi kuitenkin olla harvinaista. Artikkelimme listaa kolme usein havaittua taloudellista virhettä.

1. Puutteellinen budjetointi

Monissa yrityksissä on puutteellisia budjetteja ja kassavirtaennusteita. Siitä johtuen moni yritys tekee tärkeitä päätöksiä ilman tarpeellisia tietoja. Vahva budjetti tarvitsee seuraavat tiedot, kuukausi ja sesonki muodossa.

  • Myynti – yrityksenne myynti ennusteet tulisi jakaa tuoteittain tai palvelulinjoittain ja laskea myynnin lukumäärällä kerrottuna keskimääräisellä myyntiarvolla.

  • Muuttuvat kustannukset- Nämä kustannukset liikkuvat samaan tahtiin kuin myynti ja pitäisi siksi perustua myyntiennusteisiinne.

  • Kiinteät kustannukset – Mikäli huomattavia muutoksia ei ole tapahtunut ennen budjetin laatimista, voidaan nämä kustannukset ottaa suoraan edellisestä tilinpäätöksestä ja oikaista oletettuihin tulevien tai tiedossa olevien muutoksien mukaisesti.

Kun olette budjetoineet tuloslaskelman, voitte laatia kassavirtaennusteen. Kassavirtaennuste eroaa budjetin tuloslaskelmasta sillä tavalla että tässä otetaan harkintaan myös esimerkiksi kuinka kauan asiakkaalla kestää maksaa yrityksellenne, minkälainen varaston vaihtuvuus teillä on, kuinka nopeasti yrityksenne maksaa toimittajilleen, mahdollinen lainan takaisinmaksu sekä ennustettuja kustannuksia tai piirustuksia joita ei näy budjetin tuloslaskelmassa. Näillä tiedoilla ennustettu tase voidaan laatia, mikä todennäköisemmin on vaatimus jos haet yrityksellesi rahoitusta.

2. Investoinnit rahoitetaan kassavirrasta

Hyvän toiminnan yleisenä sääntönä pidetään että yhdistää kassavirrat oston elinikään. Jos esimerkiksi ostat varastoa jota myyt lyhytaikaisesti, sinun kuuluisi käyttää päivittäistä käyttöpääomaa. Mutta jos esimerkiksi ostat toimitusajoneuvon, jolla on viiden vuoden taloudellinen elinikä, pitäisi sinun pyrkiä rahoittamaan hankinta viiden vuoden aikana. 

Samalla tavalla kuuluu sinun pyrkiä välttämään impulssiostoksia kassavirran perusteella. Ellet ole varma että vahva myynti jatkuu, voi hyvin olla että kaivat itsellesi kuoppaa mikäli myynti hiipuu edelliselle tasolle.

3. Tärkeää ymmärtää kassavirran ja tuloksen ero

Yleisimmistä ongelmista on se että tulos voi kirjanpidossa näyttää hyvältä, mutta pankkitililtä ei löydy katetta. Syy tähän voi olla että tehdään päätöksiä viitaten kirjanpidollisiin voittoihin, kunnolla ymmärtämättä kuinka paljon kassavirta voi erota tuloksesta. Esimerkiksi suunnittelukuluja ei kirjata voittoihin tai tappioihin, mutta vaikuttavat kassavirtaan. Taikka voi olla että teet asiakkaan kanssa ison myyntisopimuksen ja kirjaat sen tuloihin, mutta jos asiakas ei maksa sitä eräpäivään mennessä, voi olla että kassavirtasi kärsii. Tai jos otat esimerkiksi ison lainan rahoittaaksesi uutta kalustoa, eivät takaisinmaksut näy voittoina taikka tappioina.

Demonstroimalla tuloksen ja kassavirran eron ja tekemällä parin kuukauden ennustuksia rahatilanteesta kehittää vakaata taloudellista raportointia mikä puolestaan edesauttaa päätöksentekoa. 

Miten me voimme auttaa?

Meiltä löytyy tietotaito auttamaan teitä välttämään nämä yleiset virheet ja keskustelemme mielellämme teidän kanssanne ratkaisuista miten voitte vahvistaa teidän taloudellista raportointiprosessia, jotta te voitte keskittyä muuhun. 

Oppaat osiosta löydät esimerkiksi tunnuslukuoppaan joka auttaa tietä tehostamaan yrityksenne sisäistä -ja ulkoista seurantaa.

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